Matvanekollen – testa dina matvanor

Jag bryr sig om hälsan,  kroppen och det allmänna välmåendet och jag vill vara stark & frisk och leva länge…, finns det någon som tänker annorlunda?? Ganska sent i livet upptäckte jag att för att komma i närheten av mina innerliga mål och ambitioner behövde jag få lite koll på vem jag är, hur jag agerar, reagerar och mår i olika situationer…, för min del handlade detta inte om mat, hälsa och träning. Den delen är liksom inprogrammerad i mig..,  jag har tränat och haft maten placerad, ganska perfekt faktiskt, på bordet, sedan barnsben. Förutom en lite slitigare period -men den får jag återkomma till….det handlade mer om annat, till exempel situationer som gjorde mig urstressad (prata inför stora folkgrupper mm).

Våra förutsättningar är så olika,  mönster, vanor & gener, sjukdomar och omgivningar skiljer sig så mycket åt att det faktiskt är orättvist att jämföra sig med någon annan än sig själv. Och i samma stund som jag skriver orden ringer i örat  tonårsramsan ”äsch vem bryr sig”….., fast visst brydde man sig mer då än nu?

Nåväl, istället  för att gå runt med en ”dåligt samvetes boll” och lite halvångest så fundera över vad som möjligen är rimligt att förvänta sig? Är det stressigt, så är det kanske vila du behöver? Och utifrån vila & återhämtning kommer  kraft & vilja till både kvällspromenader, det ena och det andra – jag lovar. Den värsta stressen är det stora romantiska hålrummet mellan vem man är och vem man skulle vilja vara – fundera lite på det….

Agera däremot på matvanekollen som du hittar på www.slv.se , livsmedelsverkets hemsida eller googla www.matvanekollen.se   – det är ett bra sätt att skaffa sig lite kunskap kring matvanorna.

Kram på er

Christina

 

 

Detta inlägg postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Comments are closed.