December Musli

Här kommer en krispig, god musli som tillsammans med yoghurt gör himmelsk nytta för magen.., mellan pepparkakorna och marsipangrisarna…

Rostad Musli
5 dl grynblandning (jag använder AXA med nyckelhålsmärkning)
2,5 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl grovt hackade mandlar eller valnötter
1 dl vatten
2 msk muscovado socker eller annat rörsocker
2 msk honung
3 msk rapsolja
1 dl torkad skuren torkad frukt (russin, aprikos, katrinplommon, fikon…)

1. Sätt ugnen på 140 grader
2. Blanda samman flingor, frön och nötter i en skål.
3. Värm vatten med rörsocker, honung och rapsolja. Det ska inte koka, bara bli varmt.
4. Häll vätskan över flingor, frö och nötter i skålen. Rör om försiktigt så att vätskan fördelar sig. Använd
med fördel händerna.
5. Fördela alltsammans på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Rosta i ugnen 1-1,5 timme, nedersta falsen. Rör om då och då så att det inte klumpar sig eller bränns vid.
Mot slutet kan du stänga av ugnsvärmen och låta muslin torka på eftervärmen om det ser välrostat ut…
7. Hacka frukten och blanda ner den, förvara muslin i burk med tättslutande lock.

Detta inlägg postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Comments are closed.